Twitter
Twitter

Het is het doel van Twitter ook binnenkort ook zonder internetverbinding toegankelijk te zijn. Hiervoor wordt het bedrijf Zipdial overgenomen, Zipdial laat gebruikers bellen naar een bedrijf, na één keer overgaan wordt er opgehangen zodat er geen kosten zijn voor de gebruiker. Vervolgens kan het bedrijf met gesproken berichten en sms contact opnemen met dit nummer en op die manier met de consument. Op deze manier kan Twitter ervoor zorgen dat mensen bepaalde sterren of bedrijven kunnen volgen zonder dat ze hiervoor internet nodig hebben. Het is simpel een kwestie van bellen naar een bepaald nummer en je ontvangt de toekomstige Tweets in een sms.

Kosten

Het is nog onduidelijk wat de kosten van de extra dienst zullen gaan zijn. De dienst zullen in eerste instantie in landen als India, Indonesië en Brazilië worden gelanceerd en voor veel mensen in deze landen zal deze dienst hun eerste mobiele online ervaring zijn. Wat Twitter voor Zipdial heeft betaald is ook vaag, maar er werd voor de overname gemeld dat er onderhandeld werd over een prijs tussen de 30 en 40 miljoen dollar – ook geen klein bedrag dus. Twitter groeit enorm en mensen willen overal van op de hoogte blijven, wanneer je zonder internet zit kan dit dus je redding zijn.

Onzin?

Er zijn veel mensen die dit af zullen gaan doen als onzin, en ik moet bekennen dat ik er daar een van ben. Maar daar moet aan toegevoegd worden dat wij hier:

• Goed en snel internet hebben
• Vrijwel overal Wi-Fi hebben
• Bijna overal online kunnen, al is het tegen een geringe vergoeding

Wanneer je echter ergens woont waar je niet de westerse luxe hebt, maar wel graag op de hoogte wilt blijven van alles wat er in de wereld gebeurt? Kan dat dus door middel van deze dienst. Of het dan slim is om A listers uit Hollywood te volgen is een tweede, maar berichtgevingen van bijvoorbeeld CNN kunnen dan zeker hoogst interessant zijn! Wil jij gewoon op je laptop gebruik maken van de nieuwssites maar heb je geen internet thuis? Bezoek internetvergelijken.nl en sluit het beste abonnement af!