Er zijn een heel aantal mensen die regelmatig proberen om hun verzekeringsmaatschappij uit te laten betalen terwijl zij zelf schuld hebben of er helemaal geen schade is. Deze mensen willen proberen de betaalde premie terug te krijgen en dit geld willen zij gebruiken voor een nieuwe telefoon of een nieuwe auto. Is dat nieuws? Nee, dat is het helemaal niet, maar aangezien steeds meer mensen het zijn gaan doen, is er een frappante ontwikkeling ontstaan. Veel verzekeringsmaatschappijen hebben een gedeelte van de premie vastgezet om deze mensen voor te zijn. Het gevolg: We betalen meer premie omdat er teveel oneerlijke mensen zijn. Dat gaat op voor de rechtsbijstand, de aansprakelijkheid, de inboedel maar ook voor de zorgverzekeringen.

Oplichten maakt duur

Het oplichten van de verzekeringen verhoogt de premie, maar wat ik me afvraag is hoe mensen dit met regelmaat kunnen doen. Ik zou mezelf niet eens meer aan kunnen kijken in de spiegel, want in feite is het gewoon diefstal. Zelfs een keertje de verzekering oplichten is niet goed te praten, want andere mensen zijn er de dupe van. En hoe weet je eigenlijk zo zeker dat je jouw eigen premie terugkrijgt?

Al met al is dit ook een goed moment om de aandacht te vestigen op het zorgseizoen. Je kunt nog steeds overstappen als je een andere aanbieder wilt hebben, omdat de prijs lager kan of omdat de voorwaarden beter kunnen worden. De aanbieders vind je allemaal op zorgverzekeringvergelijken2016.nl.