Met het mooie weer komen om de barbecues weer op het terras te staan, maar wat veel mensen zich niet meteen realiseren is dat er ook heel veel mis kan gaan tijdens of na het barbecueën. Reden temeer om eens goed na te kijken hoe je verzekerd bent. Met een inboedelverzekering ben je namelijk al voor de volgende dingen verzekerd:

–    Rook en roetschade
–    Schroeiplekken
–    Materialen die gesmolten zijn door de brand
–    Brandschade in zijn algemeen

Allemaal dingen die kunnen voorkomen door de barbecue. Maar wanneer de schade iets verder gaat dan gesmolten tuinkussens en een gesmolten tuintafel dan komt er meer bij kijken. Heb je een opstalverzekering? Dan wordt de schade die aan je schutting of tuinhuisje veroorzaakt wordt ook vergoed. Heb je schade veroorzaakt aan de schutting of het tuinhuisje van de buren? Dit wordt vaak vergoed door hun eigen opstalverzekering. Vergoed deze dat echter niet of betalen de buren eigen risico? Dan kan dit bedrag door hun verhaald worden bij jouw aansprakelijkheidsverzekering.

opstalverzekering
opstalverzekering

Mocht het nu allemaal extreem uit de hand lopen? Dan kan je rechtsbijstandverzekering ook nog van pas komen. Maar over het algemeen worden dit soort dingen snel en gemakkelijk afgehandeld met de verzekeringen die van toepassing zijn. Een ding is wel belangrijk om te onthouden, wie veilig gaat barbecueën heeft een kleinere kans dat er schade gemaakt wordt. Daarbij is het, het allerbelangrijkste dat er geen mensen gewond raken. Wil jij het barbecue seizoen goed beginnen? Neem dan passende maatregelen lang niet in alle gevallen kan je een beginnende brand blussen met een emmer water, zorg daarom dat je ook een emmer zand hebt staan of beter nog een brandblusser. Zorg daarnaast dat de barbecue stevig staat en op een plaats die niet toegankelijk is voor kleinere kinderen en huisdieren. Het zou niet de eerste barbecue zijn die omgaat omdat er een spelende hond langs komt rennen. Veiligheid staat voorop!