werkloos
werkloos

Het aantal werkzoekenden is in België voor het eerst in vier jaar tijd gedaald, zo meldt de Standaard. De sluiting van Ford maakte de cijfers nog even spannend, maar er is een duidelijke daling te merken met maar liefst 0,2%. Dat lijkt niet veel in procenten, maar in absolute aantallen is het aanzienlijk duidelijker: 406. Dit is een duidelijk teken dat er iets goeds gaande is in België, zeker wanneer je het andere nieuwsbericht ernaast legt. Het aantal faillissementen is namelijk ook gedaald, meldt het nieuws. Het is nog niet zozeer een grote winst te noemen, maar het is het eerste positieve bericht sinds een lange tijd en dat was precies het nieuws waar we aan toe waren.

Betere economische tijden?

Het is tijd dat er betere economische tijden aanbreken, zowel voor de consumenten als voor de bedrijven die steeds harder moeten gaan om rond te kunnen komen. Het is een last, de grote schulden en het onvermogen om kredieten of leningen rond te kunnen krijgen. In de huishoudens en in de bedrijven blijft daardoor werk liggen, werk dat gedaan zou moeten worden. Het aantrekken van de economie kan ervoor zorgen dat het geld weer gaat rollen en dat meer mensen een betere situatie zullen gaan krijgen aan het einde van 2015. Want een economisch herstel is altijd een kwestie van een lange adem, vaak een heel lange adem.

Dat betekent dat het verstandig is om een slag om de arm te houden. Wanneer er geld opgaat aan dingen die niet nodig zouden moeten zijn, is dat een flinke stap terug. Schade bijvoorbeeld kan al gauw in de honderden euro’s lopen, al dan niet meer. Daarom is een aansprakelijkheidsverzekering verstandig: Voor een paar euro per maand ben je verzekerd tegen bedragen die een gemiddeld huishouden al niet meer in reserve heeft staan. Maar teveel betalen is alsnog niet goed, vergelijk op aansprakelijkheidsverzekeringvergelijken.com om alle aanbieders op een rij te zien en op die manier de beste aanbieder te vinden voor het beste bedrag. Een reserve verliezen is op dit moment nog altijd een groot risico, een risico dat het beste ingedekt zou moeten worden nog voordat het een probleem kan worden. Zo weet je zeker dat je ook op weg kunt naar de betere economische tijden.