Ben je op zoek naar een manier om het nieuws bij te houden in je eigen tempo en op je eigen manier, dan kan het lastig zijn om goede bronnen te vinden. Websites zoals www.nu.nl lijken handig, maar hier komen vaak berichten tussendoor die een stuk minder objectief zijn dan ze lijken. Daarom is het handig om 5 manieren te hebben om het nieuws bij te houden zonder teveel problemen.

Optie 1: RSS

Heb je een betrouwbare bron gevonden of heb je een blog gezien waar het nieuws goed en grondig op vermeld wordt, schrijf je dan in via de RSS of nieuwsbrief. Zo vergeet je de URL nooit en krijg je elke keer bericht bij een nieuwe post.

Optie 2: Geloof niet alles

Zie je een bericht, lees het dan grondig. Vaak zijn er mensen die berichten plaatsen zonder goede research te doen. Het gevolg: Een bericht met een conclusie die achteraf wel heel erg scheef blijkt. Wees slimmer dan de rest en wees kritisch.

Optie 3: Selecteer je onderwerpen

Al het nieuws bijhouden is onmogelijk. Selecteer de onderwerpen waar je alles over wilt weten, zoals economie en politiek. Zo weet je zeker dat je alles weet van een kleine groep zonder te verdwalen in de massa.

Optie 4: Schrijf zelf

Nieuws is nieuws, maar pas wanneer je er zelf mee bezig gaat, weet je precies waar het over gaat. Begin een blog of een website en ga zelf aan de slag.

Optie 5: Bekijk het grotere plaatje

Nieuws uit Nederland of België is leuk, maar voor het echte nieuws moet je verder kijken. Buitenlandse bronnen over ons eigen land zijn een stuk interessanter dan de lokale bronnen die schrijven over de buren.